#bruktetruser

#bruktetruser

Søndagskveld publiserte NRK saken "Alenemødre ønsker hjelp til jul - menn ber om sex som betaling". Dette fikk oss til å reagere. Hvert år er det flere artikler om hvordan kvinner blir seksuelt trakassert, men dessverre opplever vi at det er for få tiltak som er med på å redusere og fjerne slik uønsket oppmerksomhet.

 

Siden 2016 har FINN bidratt til å skape juleglede i kategorien Hjelp til jul, ved å gjøre det mulig for folk å be om, eller tilby hjelp til jul. I år er det rekordmange som både søker og tilbyr hjelp. Stadig økende priser på mat, strøm og renter gjør at flere familier opplever at pengene ikke strekker til i hverdagen.

 

Det krever mye å legge ut en slik annonse og dessverre ser vi også at mange menn prøver å utnytte kvinner i en sårbar situasjon. Flere alenemødre rapporterer henvendelser hvor menn spør om skitne truser og/eller sex i retur for hjelpen. Det er ikke et ukjent problem for aleneforelderforeningen. Cathrine Austreheim, leder i AFFO, uttalte seg tidligere denne uken til NRK .


"Det skjer ofte, og det er nok store mørketall. Det er helt forkastelig, og viser hvordan samfunnet fremdeles har dårlige holdninger til det å være alenemor"

 

Ved å lansere #bruktetruser ønsker vi i MyMuse å belyse dette problemet som dessverre ikke får nok oppmerksomhet i dag. Det skal ikke være en skam å be om hjelp, men pga disse uønskede forespørslene er det veldig mange kvinner som sitter igjen med mye anger og skam. Dette er kvinner i svært sårbare situasjoner som blir utnyttet og skambelagt. Vi ønsker en slutt på dette samfunns-problemet. Hvorfor skal kvinner stadig bli forfulgt av uønsket trakassering?

 

I dag oppfattes ikke erotiske fetisjer som en mental forstyrrelse, men som en naturlig del av det menneskelige seksuelle mangfoldet. Derimot har dårlig forvaltning av en fetisjistisk tenning, ofte medført å gå over andres grenser gjennom beføling, trakassering og tyveri. Det er dette samfunnsproblemet vi må ta tak i.

 

FHI publiserte "Omfang av seksuell trakassering i Norge" i februar 2022 i oppdrag av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Der kommer det frem at kvinner rapporterer langt oftere å bli seksuelt trakkasert enn menn. Videre forekommer seksuell trakassering på alle fire arenaer definert (arbeidsliv, opplæringssektoren, kultur og fritid, samt online/digitalt). Det er behov for at offentlige instanser, myndigheter og andre sektorer arbeider systematisk for å forebygge og redusere omfanget av den seksuelle trakkaseringen vi ser i dag.

 

FOTO: SKJERMBILDE | NRK

 

Fremover vil vi bruke vår plattform til å legge mer fokus på dette samfunnsproblemet. Vi vil samle inn historier og presentere disse i våre kanaler, og vil hente frem ulike stemmer som kan dele forskjellige synspunkter på nettopp dette.

 

Videre ønsker vi å gi bort 50 gavekort til alenemødrene på Finn som står på for sine barn og sjeldent unner seg selv noe fint. Vi er i gang med prosessen for å nå ut til flere kvinner med gavekort fra oss som forhåpentligvis vil være med å spre litt ekstra juleglede.

 

DEL DIN HISTORIE

Vi blir veldig takknemlige om du har en historie du ønsker å dele. Alle historier er selvfølgelig helt anonyme. Send gjerne både screenshots og din historie til oss på stine@mymuse.no

Tilbake til bloggen