Seks tips som forlenger livet til strømpebuksene dine

Strømpebukser er et klassisk basisplagg i enhver damegarderobe. Samtidig kan dette delikate plagget være kilden til mye frustrasjon da de har en tendens til å bli ødelagt – og ofte på verste tenkelige tidspunkt. Men fortvil ikke, vi har samlet 6 gode tips som vil øke levetiden til strømpebuksene dine: 1. Kast dem i fryseboksen Ja du leste riktig. Et lite opphold i fryseboksen før bruk vil bidra til at dine nye strømpebukser holder lenger. Årsaken er at minusgrader strammer opp fibrene. Slik gjør du: Skyll de nye strømpebuksene dine i kaldt vann og legg dem i en pose i fryseren over natten. Ta dem ut av fryseren for tining før du henger dem til tørk.
2. Vask dem for hånd – det er alltid det beste Det er alltid best å vaske delikate plagg for hånd. Vi anbefaler følgende metode: Fyll vasken med kaldt vann og ha i en spiseskje med mildt vaskemiddel, pluss en spiseskje natron. Vri strømpene på vrangen og la dem ligge i vannet i ca. 10 minutter. Gni stoffet forsiktig mot hverandre for å få dem rene. Skyll dem i kaldt vann. Avslutt med å rulle dem inn i et håndkle før du henger dem opp til tørk. 3. Men - når tiden ikke strekker til kan man til nøds bruke vaskemaskinen Regler er til for å brytes, og har man dårlig tid er det ingen som kan klandre deg for å ta en snarvei. Skal du ty til vaskemaskinen anbefaler vi at du vrir strømpene på vrangen og legger dem i en vaskepose. Vask på et kaldt og delikat vaskeprogram med et mildt vaskemiddel (ikke bruk tøymykner!). 4. Det er mulig å forebygge rifter Visste du at du kan bruke hårspray for å styrke strømpebuksene dine? Vær ekstra nøye med utsatte områder som rundt tærne og hoftene. Man kan selvfølgelig også unngå rifter ved å velge en tykkere strømpebukse.
5. Unngå hull på tærne Vi har alle opplevd det – den klassiske tåriften. Dette kan lett unngås ved å bruke sokker enten under eller utenpå strømpebuksene (sokkene må selvfølgelig tilpasses skoene). Skal du bruke sko med åpen tå – hvorfor ikke da også velge en strømpebukse med åpen tå? 6. Oppbevar dem på riktig måte Et liv i en rotete undertøysskuff kan være dødsdommen for strømpebuksene dine. Et bra tips er å oppbevare dem i mindre bokser (kan f.eks. kjøpes på IKEA). På denne måten kan du rulle opp strømpene dine og sortere dem etter farge slik at du raskt finner riktig par. Har du liten plass i garderoben din er en skjerfhenger et bra alternativ.

Vi har ett siste bonustips!

Du kan prøve shapewear. Spanx lager underplagg som former kroppen din for å oppnå en ønsket figur. De er slitesterke, gir en slimmende effekt, gjør at du slipper å tenke på truselinningen eller BH-klumper og passer til alle outfits. What's not to love?
Tilbake til bloggen