Vi må ta en prat om #bruktetruser

Dette er en kampanje for å sette fokus på seksuell trakassering.

 

Først av alt, vi selger ikke brukte truser og kommer ikke til å begynne med dette.

 

Vi ønsker å fremme denne saken for å sette fokus på kvinner som blir utnyttet i en sårbar situasjon. Det er et samfunnsproblem at menn seksuelt utnytter og trakasserer kvinner. Tidligere denne uken kunne vi lese følgende hos NRK:

 

"Alenemødre ønsker hjelp til jul – menn ber om sex som betaling"

 

En ung kvinne har tatt skjermbilder av henvendelsene hun har fått via nettstedet Finn.

FOTO: SKJERMBILDE / NRK

Her kan vi lese historier fra kvinner som ikke ønsker annet enn julegaver til sine barn, og blir møtt av godt voksne menn som ønsker å hjelpe i bytte mot seksuelle tjenester, skittent undertøy og et løfte om videre kontakt. En av kvinnene forteller hun frykter denne eksponeringen setter ungene i fare. Dette er opplagt ikke den forventede responsen.

 

For oss vitner dette om at vi fortsatt har en lang vei å gå for likeverdskampen. Dette er ingenting annet enn utnyttelse av andre mennesker i nød. Til tross for at dette skrives om i media gjennom hele året, så gjøres det alt for lite arbeid med å definere problemet og diskutere hvordan vi som samfunn skal forholde oss til det.

 

Hvem skal stå opp mot disse menneskene? Vi ønsker å ta utfordringen. MyMuse har en plattform og et nettverk som sammen gjør at vi kan nå ut til mange mennesker.

 

Fremover vil vi bruke vår plattform til å legge mer fokus på dette. Vi vil samle inn historier og presentere disse i våre kanaler, og vil hente frem ulike stemmer som kan dele forskjellige synspunkter på dette.

 

Vi trenger din hjelp til å få ut budskapet. Del gjerne i dine sosiale kanaler, snakk med venner og bekjente for å belyse temaet. For å få en endring må vi skape en dialog om tema. #bruktetruser

 

DEL DIN HISTORIE

Vi blir veldig takknemlige om du har en historie du ønsker å dele. Alle historier er selvfølgelig helt anonyme. Send gjerne både screenshots og din historie til oss på stine@mymuse.no