EN GOD AMME-BH GJØR AMMEPERIODEN LITT BEDRE

En god amme-bh kan gjøre din ammeperiode litt bedre! I ni mnd. har vi fungert som et hotell for våre kjære små og de har fått alt av det de trenger for å vokse seg større. Men livet blir straks litt annerledes når de kommer ut…. Vi i MyMuse er gode på amme-bher og kommer her med noen gode tips som forhåpentligvis kan lette hverdagen litt.
Hvorfor er det viktig med en god amme-bh?
Det er mye som forandrer seg i løpet av et svangerskap, brystene inkludert. Da kan det være behov for en tilpasset gravid-bh. Jo større brystene er, desto viktigere er det å ha god støtte. Når vekten blir tyngre foran er det mange som glemmer å skru på kjernemuskulaturen som er med på å gi deg en strak holdning. Omsider blir man sliten i ryggen og siger framover. Komplikasjoner som hodepine, migrene, an spente og ømme muskler kan være med på å gjøre en ammestund mindre hyggelig. Det er derfor det er så viktig å ha en god amme-bh med god støtte.
Hvordan velge en god amme-bh tilpasset deg?
Riktig størrelse og utforming. Når du skal kjøpe deg en amme bh bør du først og fremst tenke på dette. Hvis amme-bhen går opp bak, har du trolig for stor størrelse eller en modell uten god nok hold og støtte. Men den må heller ikke være for stram, da dette kan føre til tette melkeganger, melkespreng og stive skuldre. En god amme-bh bør ha enhånds - åpne og lukke funksjon, brede skulderstropper og et bredt «belte» rundt kroppen med tre eller fire hemper.
Amme-bh med eller uten spiler?
Det er mange som velger amme-bh med spiler og det kan være en fordel, da brystene får god støtte og et lite løft. Men noen, mer enn andre er disponert for å få tette melkeganger og bør derfor heller gå for amme-bh uten spiler.  
Innhold i amme-bhen. Noen kan reagere på innhold i en gravid-bh , syntetiske stoffer, blonder og andre pynte gjenstander, kan være forstyrrende og i noen tilfeller framkalle allergiske reaksjoner hos mor og eller barn. Da kan amme-bh i ull eller bomullsbher være fint å bruke, de er lette, behagelige og absorberende. I «nyere» tid har Bambus blitt veldig populært og er minst like mykt og enda mer absorberende. I tillegg så er det også et antibakterielt materiale og MYE mer naturvennlig enn bomull.
Andre nyttige tips!
Riktig amme-bh størrelse er veldig viktig når du skal finne en god amme-bh for akkurat deg. Her er noen tips for hvordan du kan måle bh størrelsen.
(Mål 1) mål omkretsen rett under puppene, husk «stramt» bånd.
(Mål 2) mål omkretsen på brystene med en bh på (båndet skal ligge oppå det høyeste punktet på puppene), husk ikke stramt bånd men ikke for løst heller.
Omkrets rundt puppene (mål 2)
– omkretsen under puppene (mål 1)
= cup størrelse. (se tabellen nedenfor)
Eks. Dersom du måler 93cm rundt puppene (mål 2) og 78 cm rundt kroppen, rett under puppene (mål 1) så blir regnstykket slik: 93-78 = 15 cm, da vil du være en B cup.  
Tabell for cupstørrelse :
14-16 = B
16-18 = C
18-20 = D
20-22 = E
22-24 = F
Osv.  
Ser du etter en god amme bh tilpasset nettopp deg så kan du trygt velge Mymuse.no. Vi har stort utvalg og hjelper deg alltid med å finne det produktet som passer ditt behov best.
Under finner du noen andre spennenende artikler om temaet:
Å finne riktig amme bh størrelse – Altformamma.no
Den perfekte amme bh – Libero.no