Hvordan vaske en BH?

BH-er må vaskes fordi kroppen gir fra seg død hud, svette og andre ulumskheter. Det triste med å vaske BH-er er at de mister elastisitet og får kortere liv for hver gang.

Selv om det letteste hadde vært å bruke en vaskemaskin, anbefaler vi det ikke fordi det kan slite på formen og gi en slapp BH. Små dekorasjoner får også hard medfart og kan falle av eller skades. Om du likevel ønsker å bruke vaskemaskin, bruk en vaskepose og et skånsomt vaskeprogram. Sørg for at hempene i BH-ene er lukket, slik at de ikke river opp broderiene. Resten av vasken bør være lette plagg, siden håndklær og jeans gir BH-ene hard medfart.

Hvor ofte bør du vaske BH-en? Det kommer an på, siden det påvirkes av temperatur, hvilke klær du har på og mange andre faktorer. Det er for eksempel vanlig å bytte BH oftere om sommeren.  Av den grunn er det ofte lurt å bruke luktesansen. Synlige merker fra deodorant eller skitt tyder også på at BH-en bør vaskes.

Når du vasker en BH for hånd, bruk et et skånsomt vaskemiddel som er egnet for håndvask. Vannet bør holde rundt 30 grader. For varmt vann vil gi falmende farger. For kaldt vann vil ikke fjerne bakterier. Om BH-en ikke lukter rent etter vask, kan det hjelpe å ha litt nøytral eddik i vaskevannet.

Og som med alle andre klær: vask mørke og lyse farger hver for seg. Husk å skylle godt av BH-en etter vask, slik at alt vaskevannet er ute. Unngå å henge den til tørk, å vri den opp eller å bruke tørketrommel, siden dette vil deformere BH-en. En BH skal alltid legges flatt til tørk, aller helst på et håndkle.  Om BH-en er krøllete kan du bruke damp, men ikke strykejern direkte.