Slik bruker du shapewear og Spanx

Shapewear er et underplagg som former kroppen din for å oppnå en ønsket figur.

De siste årene er det Spanx som har blitt trukket frem som shapewears fremste brand. Flere kjendiser har erklært sin kjærlighet til merket - fordi det funker.

Kylie JennerKim KardashianJessica Alba og Oprah er alle uttalte tilhengere av shapewear og Spanx. Du har kanskje lurt på hvordan Karashian/Jenner-klanen får formene sine fremhevet?

MyMuse har nå fått inn et bredt utvalg av Spanx! Kjøp det her!

Derfor har vi laget en shapewear 101:

På engelsk omtales shapewear som foundation garments. Det skal ikke synes, men fremheve antrekket og kroppen din (selv om Kim Kardashian rocker det som outerwear).

Finn riktig størrelse:

Om du velger en størrelse mindre enn det du vanligvis bruker vil ikke shapewearet gjøre at du ser smalere ut, men du kan heller få noen klumper og være ukomfortabel.

Bruk buksestørrelsen din som et referansepunkt, men det beste er selvsag å måle med målebånd, skriver motemagasinet InStyle.com.

 

Trenger du undertøy under shapewear?

Nei! Shapewear skal gjøre at du slipper å tenke på truselinningen eller BH-klumper.

 

Hvilket plagg passer til hvilken stil?

Nettstedet Sara's Notebook har laget en kjekk referanseguide til hvordan du kan få mest ut av shapewearet, hvilken effekt det har og hva som passer best.

Trusen til Spanx passer til alt. Mid-thigh shorts er en god løsning til lengre og tettsittende skjørt. Strømpebuksen gir deg stram rumpe og ingen truselinning. Open-bust er for anledningene når du må ha en BH i tillegg.

Du kan lese mer om deres tips her.

 

Ikke kjør det i tørketrommelen

Som med annet delikat undertøy bør man ikke vaske shapewear på full guffe. Helst bør man håndvaske det, men om man er litt lat kan man kjøre kaldvask på vaskemaskinen og tørke det flatt. Om du synder i disse tilfellene risikerer du enten at det vil miste formen sin, eller at det krymper, skriver InStyle.

Her finner du MyMuses utvalg av shapewear og Spanx!

PS: Shapewear er kanskje ikke det mest romantiske undertøyet, så om du er på date og dere tar ting videre kan du gjøre som InStyle anbefaler: Ta en tur på toalettet, hopp ut av shapewearet og legg det i veska.