AMME BH ELLER GRAVID BH?

Amme bh, normal bh eller gravid bh?
Amme bh  eller gravid bh er det noe forskjell egentlig ? Og hvilken bh skal du velge til hvilken tid? Vi gir deg noen god tips og råd på veien. Se også vår generelle BH Guide. Vi i Mymuse forhandler mange flotte og behagelige bher, spesielt tilpasset deg som er gravid, ammende eller ingen av delene :)  
En gravid bh er egentlig bare en normal bh, som kjøpes inn litt for stor, eller med muligheter for å utvide, slik at man har noe å vokse inn i. Under svangerskapet skjer det mange endringer med kroppen, puppene inkludert. Da er det behov for tilpasset gravid undertøy. I starten eller mot slutten av svangerskapet er det normalt at man går opp en størrelse eller to, noen mindre og noen mer, ingen fasit på dette altså. Her er det mange som kan gå på en liten «smell», ved å kjøpe inn unødvendig mange bh,er som egentlig ikke passer fordi, man ikke helt vet hvor mye man kommer til å «vokse». Bruk vår BH Kalkulator for å finne din størrelse.
Se også:  Ammeinnlegg  
Hvordan finne en passende gravid bh?
Det er endel faktorer man kan se etter i en «gravid bh» for å få mest mulig ut av den.  
Elastisk og myk. Da har man større fleksibilitet når puppen vokser og bhen varer dermed lengre. Kjøp gjerne en størrelse større en normalt, men ikke tre, bhen skal ikke henge og slenge.
UTEN spiler. Når man en bh begynner og bli for liten er det kanskje spilene man kjenner det aller først på, ved at de gnager.
Medium support. De aller fleste bhene som er så elastiske og myke har normalt ikke mer enn medium støtte i seg. Men til gjengjeld er den veldig behagelig å ha på seg, dag som natt.
3 eller 4 hemper bak og med god forlengelse. Tre til fire hemper i bredden gjør at den føles mer behagelig å ha på seg og gir ekstra støtte, enn hvis det bare er to. Hempe raden bør ha en god lengde slik at man kan justere denne utover i takt med hvordan man vokser. ☺
Når skal man bytte bh? Etter fødselen og når ammingen er i gang, vokser gjerne puppene en til tre størrelser, avhenger litt av melkeproduksjonen. 
Kjøp amme bh før du føder.
Jeg anbefaler at man allerede mot slutten av svangerskapet, går til innkjøp av en amme bh. Det kan være greit å ha denne med seg på fødeavdelingen. Den bør være ca. en til to nr. for stor, og husk at du må beregne plass til ammeinlegg i tillegg. Velg gjerne en elastisk og myk amme bh, til du har fått på plass ammingen ordentlig, og puppene har stabilisert seg mht voksingen. Etter det kan du gjerne gå til innkjøp av litt flottere amme bh med blonder og spiler.  
Finn en amme bh tilpasset deg.
En god amme bh er en bh som har flere ulike funksjoner, som gjør at ammingen blir enklere å utføre for mor. Den skal sitte ordentlig, ikke stramme, ikke gnage, det skal ikke tyte over, men heller ikke henge og slenge. Den skal være enkel å åpne og lukke med en hånd, ha brede justerbare stropper over skuldrene, bred hempe bak og ha god forlengelse. Materiale er smak og behag, men tenk gjerne økologisk bomull eller en amme bh i ull. Velg en bh som kan brukes på lange trille turer, og på lette trenings runder. En amme bh som du kan bruke om dagen og om natten. Kjøp gjerne inn 2 amme bher i starten, så kan du supplere litt utover i amme perioden. Velger du en Allround amme bh fra Mymuse.no, har du en bh som jeg absolutt vil anbefale. Her får du mye, for en billig penge.   
Les også: En god amme bh gjør ammeperioden litt bedreAmming og kosthold   Trening etter fødsel